• KÖPA POOL
  • INSPIRATION
  • RENOVERA POOL
  • SERVICE OCH SUPPORT
  • POOL BLOGG
        • Liner - Poolduk till pool

0

Kundvagn

0
Subtotal: kr
Inga produkter i varukorgen.

Steg 1 - Poolköparguide

Vilken är er poolvision?

Pooldrömmar

Att drömma och skapa en vision av sitt eget poolparadis kan vara tidskrävande och svårt. Låt därför oss på Poolvision hjälpa er!

Nedan har vi listat de olika stegen hur ni köper och bygger pool med oss. Oftast bygger man bara en pool i livet medan vi är med och skapar runt hundra pooler varje år. Låt oss hjälpa, inspirera och vägleda er under poolprojektet!

Hur kommer ni att använda er pool

Vi får ofta höra från våra kunder att poolen är den plats där hela familjen och vänner träffas och umgås. Se därför till att fundera på vad just ni vill få ut av dessa stunder. Vill ni på ett lugnt sätt kunna simma längder i poolen så kan en stege eller hörntrappa vara rätta valet, så ni bibehåller poolens fulla längd för simningen. Eller är det viktigare med generösa sittytor i en stor trappa som möjliggör relax och en plats för dom allra minsta att leka och plaska på. Kanske väljer ni en så kallad Jet Swim och kombinerar relax med träning, motion, massage eller varför inte kallbad på vintern.

Poolens placering i trädgården

Det spelar ingen roll om ni bor i koja eller slott, vi kommer alltid kunna hjälpa er att hitta trädgårdens bästa poolläge.

Stora trädgårdar har ibland flera bra möjligheter att placera in en pool medans mindre tomter i Stockholmsområdet kan vara svårt att ens föreställa sig att man har plats för en pool. Oavsett hur ni bor så krävs det en noggrann planering gällande poolplacering och dess storlek. Det kan vara smart att rådslå med oss som har kompetensen att se helheten. 

Låt oss hjälpa er att hitta bästa läget för just er pool.

Vilken poolstorlek

Fundera över vilken storlek på poolen som kan vara aktuellt i Er trädgård. En poolmiljö är så mycket mera än bara en pool. Bara för att en stor pool får plats i trädgården är det inte nödvändigtvis det bästa valet. Utan det är helheten som är desto viktigare vid val av poolstorlek. Det får inte glömmas bort att det ska finnas utrymme runt poolen för poolhäng och avkoppling också.

Poolens utseende

Poolväggarna och botten kläs med en poolduk, en så kallad ”Liner”. Linern finns i ett 30-tal olika färger och mönster. Färgval av liner är det ni som väljer!

–> Klicka här för att se och läsa mer om våra liner

Synligt i poolväggarna finns det ett antal detaljer såsom undervattenslampor, bräddavlopp och inlopp. Dessa detaljer finns i olika design utföranden där största skillnaden är att välja mellan rostfritt eller i vit plast.

Sargkant

Varför inte rama in poolen med exklusiv natursten som bryter av utseendet mot en träaltan eller stenläggning. Eller så väljer ni en träaltan i samma material runt hela poolområdet som då ger ett stilrent enhetligt intryck.

–> Se vårt utbud av kantsten här.

Poolskydd

För att förhindra att stora värmeförluster försvinner från poolvattnet men även för att skydda djur och människor från att ramla ner i poolen krävs det ett poolskydd över poolen.  

Manuellt poolskydd med vertikal vev (populär, prisvärd)

Automatiskt poolskydd med strömbrytare (dolt montage =snyggt)

-Lång badsäsong-Pooltak (Eko friendly)

–> Se här för våra olika poolskydd.

Uppvärmning av poolen

Våra kunder brukar ha en vattentemperatur i poolen mellan 28-33 grader. För att kunna hålla denna temperatur behövs en värmekälla till poolen. Beroende på hur lång poolsäsong ni vill kunna nyttja poolen och vilket poolskydd ni väljer kommer vi att dimensionera rätt värmekälla till er pool.