Köpa och bygga pool

Vi säljer och bygger både ovanmarks pool och nedgrävda markpooler. I vår poolköp guide hittar ni det mesta om att köpa och bygga pool.  

PoolVision poolköpsguide

Oftast bygger man bara en pool i livet medan vi är med och skapar hundra pooler i Stockholm varje år. Låt oss hjälpa, inspirera och vägleda er under poolprojektet!
Steg 1
Planering

Vilken pool passar er?

Vilken Poolvision drömmer ni om? Boka ett videosamtal med oss eller maila in bilder. Vi guidar er genom hela poolprojektet.

> Läs mer om att välja pool

Steg 2
offert poolvision

Ni får en pool offert

Ni kommer att få en offert som vi går igenom med er. Ni kan även få en prisindikation över grävning av pool. Vill ni gå vidare så kan vi göra ett platsbesök.

> Läs mer om offerten
Steg 3

Pool beställning

Beställa pool

Efter att ni godkänt offerten beställs poolen och eventuella tillbehör. Tillsammans med er sätter vi upp en tids- och  projektplan.

> Läs mer om poolbeställning

Steg 4

poolbygge poolvision

Byggstart av poolprojekt

Byggstarten av pool sker och grävskopan påbörjar grävningen. I samband med detta sker leveransen av poolmaterialet. Kort därefter kan montering påbörjas.

> Läs mer om byggstarten

Steg 5

Badklar pool poolvision

Badklar pool!

Poolen är klar och driftsatt! Vi utför en besiktning av poolen och ni får en genomgång av poolskötsel och kemi. Nu kan ni bada och njuta av Ert nya semesterparadis!

> Läs mer om driftsättning av pool 

Steg 6

Service avtal poolvision

Serviceavtal pool

Vill ni ta hand om poolen själva eller vill ni anlita oss?
Precis som med en bil behöver poolen ibland lite extra kärlek. Känner ni er lite osäkra i början så erbjuder vi serviceavtal, allt för att ert poolägande ska vara bekymmersfritt!

> Läs mer om poolägande och våra serviceavtal

karta3

Vi har byggt över 700 pooler i Stockholm med omnejd

Vi är stolta över att ha byggt pooler i snart två decennium i region Stockholm och Sörmland

Vi hjälper dig att hitta rätt pool!

Vi skräddarsyr er pool efter förutsättningarna för er trädgård vi är lyhörda och lyssnar på era önskemål. Vi bygger både pooler ovanmark vilka kan passa på en slutningstomt eller elegant helt nedgrävda markpooler. Vi har flera stora poolleverantörer såsom Pahlen, Hayward, Astral, Folkpool, Gullberg & Jansson med fler. Detta gör att vi kan få fram de flesta kunders önskemål gällande produktval samt färgval.

Vanliga frågor om poolköp

Att bygga en pool är lätt. Enkelt för oss att säga men om sanningen ska fram så krävs det en hel del kompetens, kunskap men framförallt tid! Låt oss bygga Er pool. Som ett första steg för att vi ska kunna lämna offert är att Ni tar kontakt med oss, skicka gärna in bilder över trädgården och eventuellt en förenklad skiss över poolområdet. När vi sedan kontaktar Er kan vi lättare diskutera poolplacering/höjder samt trallbyggnation eller stenläggningen runt poolområdet.

Hur lång tid det tar att bygga en pool är väldigt olika, allt från en vecka till sex veckor, det beror såklart på vilka förutsättningar, hur stor pool och vilken utrustning som ska monteras. Även hur markarbetet fortskrider, ibland stöter de på berg och tvingas ta dit en sprängare. Snittet för hur lång tid det tar att bygga en pool brukar vara fyra veckor och då är ej leveranstid för poolmaterialet inräknat. Detta är vid de bästa förutsättningarna; allt poolmaterial finns på plats, markarbeten startar i tid och ej stöter på berg men även vädret kan påverka bygget då vissa moment försvåras om det till exempel regnar och eller att solen ej skiner. Sol och värme underlättar vissa moment, framförallt dukläggningen- “linern” inuti poolen.

Hur mycket det kostar att bygga en pool är såklart väldigt varierande. Detta eftersom det beror på vilken storlek och utrustning ni som kund önskar men också vilka förutsättningar som er trädgård faktiskt erbjuder. Ska poolen vara nedgrävd helt i marken eller ska det vara en ovanmarkspool för att tomten sluttar? När en pool ska grävas ner i marken behöver mycket av schaktmassorna transporteras bort och eller planeras ut på tomten. Att gräva för en ovanmarkspool innebär inte samma hantering av schaktmassorna. Att gräva och bygga en pool som är 3x6meter brukar hamna i prisintervallet mellan 300-450tskr  och då såklart beroende på exakt utrustning och hur markförhållandena ser ut för er trädgård. För att få exakt pris ta kontakt med oss så hjälper vi er.

Valet av sargkant runt poolen är en smaksak! Med en mörk stensarg kan kanten bli väldigt varm under sommaren. En ljusare nyans i ljusgrå/vit är att föredra framför mörk. Att välja stensarg runt poolen är lite dyrare än att ha vanlig trätrall men så snyggt!

Ska ni ha trätrall runt  poolområdet brukar de flesta av våra kunder välja att “fortsätta” med trallen ut över poolkanten in över poolen. Att göra en flis runt poolkanten är snyggt! Då blir poolen inrammad och framhävs ytterligare.

Ibland kan det krävas bygglov för att anlägga en pool i sin trädgård. Det är väldigt varierande fån kommun till kommun. För att få svar krävs det att ni ringer till bygglovsenheten i er kommun.

De flesta av våra kunder väljer att ha en badtemperatur på 28–30 grader men utrustningen vi säljer klarar högre temperaturer en så. Typexempel så klarar våra standardliners (poolduken) temperaturer upp till 33 grader vilket är betydligt högre jämför med andra liners tillverkare. Och skulle det inte räcka till så har vi har platssvestade liners klarar temperaturer upp till 38 grader.

Kontakta oss för frågor och pooloffert

(Ni kan även kontakta oss direkt på 070-100 99 55)

Vi jobbar endast med kvalitets produkter från följande välrenomerade leverantörer;

Pool 4 x 8 med gaveltrappa
Dubbla lampor, måttbeställd blå mosaikliner och gaveltrappa. Poolen har också ett undanskjutet pooltak som skymtas till höger i bild.
Pool 4 x 8 med mosaik liner
Invändig hörntrappa med platssvetsad Bysance-grey liner, runt poolen ligger en fris som sluter snyggt mot stenläggningen av Offerdal skiffer. Poolen har ett infällt automatiskt poolskydd-
Pool 3,5 x 6,5 med mosaik liner
Pool som med det rejäla tralldäcket verkligen ger en generös yta att umgås på. För att komma ur poolen tar man hjälp av lejdaren. (Poolstegen)
Föregående
Nästa
Pool 4 x 8
Granitsargen ansluter direkt emot gräsmattan och poolen är utrustad med helgaveltrappa, grå mosaik liner och Rib-Vision överdraget
Pool 3,5x6,5 med pooltak
Trall med belysning som är kontur skuren för att följa bergets form. Ett elegant staket ger insynsskydd ut mot gatan.
Föregående
Nästa
Pool 4 x 8 med pooltak
Mosaikliner, poolens sarg är nedfäld i nivå med trallen. Bakom poolen finns ett staket med insynsskydd för att rama in poolområdet.
Föregående
Nästa