Lidingö

Pärlan i trädgården

En gammal trädgård fick ett lyft

Poolen hamnade så rätt, som handen i handsken i denna villaträdgård. Trädgårdens pärla. Sommardagarnas mittpunkt för både stora och små. En pool som är välplanerad med dess omgivning.

Familjen Lüthi flyttande in i huset 2016 efter att ha renoverat stora delar inomhus. Även utomhus utfördes tidigt en del nyskapande, såsom trädfällning, borttagning av gamla staket och en ny häck planterades dit. Ganska snart kände de att det saknades något i deras trädgård; en pärla. Funderingarna kring att bli med pool startade hösten 2017 och till våren 2018 stod poolen badklar.

Valet av stomme blev en träkonstruktion och runt poolområdet monterades ett svart ribb staket för att rama in själva poolområdet. Inuti poolen ville familjen skapa en yta för de minsta att plaska och leka på. De föll för trappmodellen som har en hörntrappa med förlängd bänk. Ena delen av trappan, hörnan används flitigt för att ta sig ner och upp ur poolen medans den andra delen av trappan, den förlängda bänken används för poolhäng men även minstingen i familjen når botten

Specifikationer:

4 x 8m Trästomme, Platssvetsad liner “Persia Blue”, Platsbyggd hörntrappa med förläng bänk och ett lätthanterligt poolöverdrag; Rib-Vision.

Ett snyggt lock infällt i trallen döljer åtkomst till bräddavloppet.

1 of 6
Helgaveltrappa med fyra steg och platssvetsad liner Persian Sand

 

2 of 6

Det hydrauliska poolskyddet är infällt under trallen med serviceåtkomst via en diskret och snygg lucka.

3 of 6

Vacker pergola 

4 of 6
Persian Sand liner
5 of 6

En snygg trappa ringlar ner för berget ner till havet nedanför.
6 of 6

Specifikationer

Pool 4 x 8 med helgaveltrappa, och liner persiansand och nedfälld furusarg. Byggår 2020.

Håll pekaren över punkterna för att få mer detaljinformation.