Huddinge

Poolmiljön som integerades med berget

Poolen som blev ett med berget

Ett omöjligt poolprojekt som ändå blev av. Denna pool anlades ner i en ren bergschakt-allt är möjligt!

Poolområdet ligger skyddat av huskroppen och det vackra berget i bakgrunden. Placeringen av poolen resulterade att nyfikna ögon från gatan gick att undvikas. En viktig aspekt i poolplaneringen då poolen och dess omgivning oftast är vår egna privata “fristad”.

När familjen Westermark flyttande in i huset fanns det redan en stor fin anlagd trädgård. Men de kände att trädgårdssysslorna var en allt för stor belastning. Istället ville de satsa på något annat, något som fick familjen att kunna umgås och slappna av under all ledig tid.

Familjen började prata om att en pool skulle passa fint i trädgården utanför köksfönstret. De uppvuxna äppelträden togs bort och ersattes av en vacker pool, en fröjd för ögat. De valde att ta fram något nytt som varit dolt innan poolprojektet startade, berget som reser sig snyggt i bakgrunden. Berget tillsammans med trallen och den underbara poolen fick hela baksidan att få en helt ny modern touch!

    Ett snyggt vitmålat staket byggdes för att ge poolområdet  insynskydd. 1 of 6
Helgaveltrappa med fyra steg och platssvetsad liner Persian Sand

 

2 of 6
  Poolen har ett pooltak med förlängda skenor vilket gör att man kan dra tillbaka taket helt och få extra plats runt poolens kortsida. 3 of 6

Berget togs fram och ger en snygg bakgrund för området. Det nakna berget är också praktiskt då mindre jord och skräp kan hamna på trallen. 

4 of 6
5 of 6

Trallen kapades för att följa bergetskontur.

6 of 6

Specifikationer

Pool 4 x 8 med helgaveltrappa, och liner persiansand och nedfälld furusarg. Byggår 2020.

Håll pekaren över punkterna för att få mer detaljinformation.