• KÖPA POOL
  • INSPIRATION
  • RENOVERA POOL
  • SERVICE OCH SUPPORT
  • POOL BLOGG
        • Liner - Poolduk till pool

0

Kundvagn

0
Subtotal: kr
Inga produkter i varukorgen.

Styla ditt poolområde med popcorngräs – enkelt och prisvärt

- Så här odlar du ditt eget popcorngräs

Popcorngräs är inte bara ett roligt och enkelt experiment för trädgårdsentusiaster, det kan också vara ett fantastiskt sätt att dekorera ditt poolområde. Prydnadsgräs är en populär växt som kan ge trädgården en avslappnad och naturlig känsla, och med popcorngräs kan du få den effekten på ett budgetvänligt sätt. Här är några tips på hur du kan odla popcorngräs runt ditt poolområde.

Välj en lämplig plats

Popcorngräs behöver en solig och skyddad plats för att trivas. Välj en plats i din trädgård som får tillräckligt med solljus och som är skyddad från vinden.

Förbered jorden

Popcorngräs behöver jord som är näringsrik och väldränerad. Börja med att rensa området från ogräs och gräv sedan upp ca 15-25 cm av jorden och blanda ut det med kompost eller annat organiskt material (för att ge extra näring).

Så popcornkärnor

Sprid popcornkärnorna jämnt över marken i det område du har valt. Du kan också välja att odla popcorngräset i en kruka om du vill ha mer kontroll över dess tillväxt och placering. (Tänk på att sprida kärnorna tätt då inte alla gror sen kan de små groende fröna vara populära bland fåglar som gärna tar sig ett litet mellanmål.)

Täck med jord och vattna

Täck popcornkärnorna med ett tunt lager av jord och vattna sedan rikligt. Se till att vattnet tränger igenom jorden och når kärnorna. Låt inte jorden torka ut helt under tiden popcornen gror. 

Skötsel

Se till att vattna popcorngräset regelbundet, men undvik att vattna för mycket. Popcorngräs trivs bäst i fuktig, men inte våt jord. Klipp av topparna när de når den önskade höjden för att hålla plantan kompakt och prydlig.

Popcorngräs är egentligen majs av sorten Zea Mays L. var. Everta som ger små släta kärnor och är en av få typer av majs som går att ”poppa”.

ICAs popcorn kostar ungefär 15:- för 500g, ekologiska popcorn från Kungmarkatta kostar 45:- för 400g. (Mars 2023) 

Få ut det mesta av popcorngräset

Popcorngräs kan användas på många olika sätt för att dekorera ditt poolområde. Du kan till exempel använda det som en låg häck runt poolen eller plantera det i krukor för att ge en mjuk och texturerad effekt.

Sammanfattning

Så där har du det, några enkla steg för att odla popcorngräs runt ditt poolområde. Det är ett roligt och budgetvänligt sätt att ge din trädgård en avslappnad och naturlig känsla, samtidigt som det är kul att odla.

Varför inte prova själv och se hur det kan förändra din trädgård och ditt poolområde på ett enkelt sätt?

Läs fler inlägg från poolvision

Detta är en generell beskrivning för att vinterstänga poolen. Eftersom det finns en mängd olika poolkonstruktioner och utrustning på marknaden så är det viktigt att ni alltid följer tillverkarens instruktioner i första hand. ...
En pooltrappa är det mest populära valet för att komma i och ur din pool, och det finns väldigt många alternativ att välja mellan. Från helgaveltrappor och hörntrappor till specialutformade kombinationer med t.ex. en långbänk längs sidan. Att fatta rätt beslut kan vara överväldigande. Här är vad du behöver veta för att välja rätt trappa till din pool. ...
Barnsäkerhet vid poolen är avgörande för att undvika tragiska olyckor. Utforska lagar, fastighetsägarens ansvar och vilka skyddsanordningar som behövs för att säkerställa en trygg miljö för barnen. Följ vår guide och bli en ansvarsfull poolägare som skyddar våra yngsta från faror i vattnet. ...