• KÖPA POOL
  • INSPIRATION
  • RENOVERA POOL
  • SERVICE OCH SUPPORT
  • POOL BLOGG
        • Liner - Poolduk till pool

0

Kundvagn

0
Subtotal: kr
Inga produkter i varukorgen.

Lågkonjuktur: Investera i en pool!

Att investera i något som en swimmingpool under en ekonomisk recession kan verka skrämmande, men det finns faktiskt många fördelar med att investera nu istället för att vänta på att marknaden ska återhämta sig.

Att investera i en pool kan tyckas som en onödig lyx i en ekonomiskt osäker tid, men faktum är att det kan vara en av de smartaste investeringarna du kan göra för att förbättra din livskvalitet och värdet på din fastighet. Priset på byggmaterial och hantverkstjänster har gått ner, vilket ger dig mer för pengarna. Dessutom är tillgängligheten på arbetskraft och hantverkare hög, vilket innebär att det kan vara en idealisk tidpunkt att bygga eller renovera din pool.

I denna artikel kommer vi utforska varför en pool kan vara en sund investering, även under en ekonomisk recession.

En pool (eller renovering av en befintlig pool) kan öka värdet på ditt hem och göra det mer attraktivt för potentiella köpare.  En välplanerad pool ger också ett obestridligt estetiskt tilltal till din fastighet.

Lägre priser på byggmaterial och hantverkstjänster

Byggmaterial och hantverkstjänster är vanligtvis billigare under lågkonjunkturer på grund av den minskade efterfrågan. Om inte annat så är det i alla fall köparens marknad, vilket ger dig möjlighet att förhandla om priser och villkor med leverantörer och byggföretag.

Större tillgänglighet på hantverkare och arbetskraft

Vilket gör det lättare att få hjälp med att bygga eller renovera din pool.

Väntetiderna för att få din pool byggd har aldrig varit kortare. För en gångs skull kanske det är rimligt att få poolen klar till midsommar, även om du beställer den i slutet av april.

Minskad risk att råka ut för oseriösa företag

Oseriösa företag har en förmåga att försvinna under tuffa tider – vilket minskar risken att råka ut för dem.

Ekonomisk avkastning

Att ha en pool handlar inte bara om att komma i form eller njuta maximalt av sommaren; det handlar också om att fatta smarta ekonomiska beslut i svåra tider. Att äga en pool ökar värdet på din fastighet avsevärt, så om du någon gång bestämmer dig för att sälja kommer du att kunna få tillbaka en del av de pengar du investerat. 

Dessutom behöver du inte oroa dig för dyra resor eller aktiviteter när sommaren kommer, eftersom allt det roliga (och avkoppling!) kommer att finnas precis utanför din dörr!

”Dra nytta av din pool och spara pengar!”

En investering i hälsa och välbefinnande

Hälsofördelarna med att äga en pool är väldokumenterade. Simning är en utmärkt träningsform som är både skonsam och otroligt effektiv. Dessutom har det visat sig att vistelse utomhus minskar stress och påverkar humöret positivt; att ha tillgång till en egen pool innebär att du kan skörda dessa belöningar när du vill!

En högkvalitativ pool innebär kvalitetstid

Slutligen ger en pool möjlighet till kvalitetstid med familjen utan att behöva lämna hemmet. Särskilt uppskattat av barnfamiljer med begränsad fritid. Att ha tillgång till en egen pool ger dem möjlighet att koppla av med familjen på ett mer regelbundet och spontant sätt.

Njut av långa sommardagar vid poolen, grilla med vänner och umgås med nära och kära. Det har aldrig varit enklare att slappna av och ha roligt samtidigt.

Efter en hektisk dag på jobbet är det skönt att komma hem till sin egen pool. Att kunna koppla av och njuta av tillvaron med familjen är en perfekt motvikt till stressen i vardagen.

Slutsats

Att investera i en pool under en ekonomisk nedgång kan verka skrämmande, men det kan faktiskt vara en smart idé. En pool ger inte bara hälsofördelar, utan kan också öka värdet på din fastighet och erbjuda en möjlighet till kvalitetstid med familj och vänner utan att behöva lämna hemmet.

Dessutom finns det många fördelar med att passa på just nu, som lägre priser på byggmaterial och arbetskraft, större tillgänglighet på hantverkare, kortare ledtider och en stor potential för värdeökning av fastigheten.

Med noggrann planering och kloka investeringsval kan det nu vara den perfekta tiden att bygga din drömpool!

Läs fler inlägg från poolvision

Detta är en generell beskrivning för att vinterstänga poolen. Eftersom det finns en mängd olika poolkonstruktioner och utrustning på marknaden så är det viktigt att ni alltid följer tillverkarens instruktioner i första hand. ...
En pooltrappa är det mest populära valet för att komma i och ur din pool, och det finns väldigt många alternativ att välja mellan. Från helgaveltrappor och hörntrappor till specialutformade kombinationer med t.ex. en långbänk längs sidan. Att fatta rätt beslut kan vara överväldigande. Här är vad du behöver veta för att välja rätt trappa till din pool. ...
Barnsäkerhet vid poolen är avgörande för att undvika tragiska olyckor. Utforska lagar, fastighetsägarens ansvar och vilka skyddsanordningar som behövs för att säkerställa en trygg miljö för barnen. Följ vår guide och bli en ansvarsfull poolägare som skyddar våra yngsta från faror i vattnet. ...
Popcorngräs är en enkel och rolig trädgårdsaktivitet som ger fantastiska resultat. Skapa en grön och naturlig atmosfär kring din pool med små pengar och lite tid. Följ våra enkla steg för att odla popcorngräs och förvandla ditt poolområde till en naturlig oas som du och dina gäster kommer att njuta av. ...
Överväger du att investera i en pool under lågkonjunkturen? Trots att det kan tyckas som en onödig lyx, kan det vara en av dina smartaste investeringar. Läs vidare för att upptäcka hur en pool ökar livskvalitet och din fastighets värde, och hur du kan utnyttja lägre priser på byggmaterial och arbetskraft just nu. ...
Som poolägare kan du på olika sätt göra din pool mer energieffektiv. Alltifrån att isolera rören eller optimera vattencirkulationen, till att köpa tilläggsutrustning eller helt ersätta gammal utrustning. Även om vissa av dessa alternativ kräver en inledande investering, så lönar de sig i längden. ...